JCI maailmakongress võitis “Aasta Konverentsitegu 2019” auhinna

19. veebruaril kuulutati Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias pidulikult välja Aasta Konverentsiteod 2019, millega tunnustati eelmisel aastal Eestisse kokku enam kui 60 000 välisdelegaati toonud rahvusvaheliste konverentside seast silmapaistvamaid.

MTÜ Eesti Konverentsibüroo tegevjuhi Kadri Karu sõnul oli 2019 rekordiline konverentsiaasta, kui Tallinnas toimus üle 600 suurema rahvusvahelise konverentsi, millega seoses külastas Eestit ligi 60 000 välisdelegaati: “Suured rahvusvahelised konverentsid tõid Eesti majandusse eelmisel aastal hinnanguliselt ligi 54 miljoni euro tulu nii otse turismisektorile kui ka paljudele teistele valdkondadele” tõi Karu välja.

Aasta Konverentsitegu 2019 auhinna 300 ja enama osalejaga konverentside hulgas võitis Tallinnasse 4100 delegaati toonud JCI (Junior Chamber International) maailmakongress. Kongressi korraldaja Kai Kuusik-Greenbaumi sõnul pandi vabatahtlike abil konverentsi korraldades suurt rõhku keskkonnasäästlikkusele ja taaskasutusele: “Kui kogu maailmas arutletakse kliimaprobleemide üle ja on tekkinud diskussioon ka suurte rahvusvaheliste konverentside jalajälje üle, siis meie otsustasime võimalikult vähe tarbida ja kasutada ära digilahendusi. Näiteks ei printinud me eraldi konverentsi kaelapaelasid, vaid korduvkasutasime eelmiste konverentside kaelapaelasid.”

Greenbaum tõi välja, et kõige suurema delegaatide ja avalikkuse tähelepanu saavutas Tallinnas toimunud JCI maailmakongress aga kasutatud nõude kogumise kampaaniaga, mille abil õnnestus vältida ühekordsete plastnõude kasutamist ja hoida kokku raha: “JCI Maailmakongressi korraldamine vabatahtlikega andis võimaluse tutvustada Eestit kui atraktiivset turismisihtkohta, kus innovatsioon ja digilugu käivad käsikäes puhta loodusega ja fantastiliste kultuurielamustega.”

Üheksandat korda toimunud Aasta Konverentsitegu tiitliga tunnustatakse sündmusi, mille toimumine Eestis on märkimisväärne sündmus ning mille korraldamine on toonud olulist kasu nii selle läbiviijale, Eesti konverentsiturismi teenusepakkujatele kui ka Eesti riigile laiemalt. Osaleda saavad rahvusvahelised konverentsid, mille delegaatidest vähemalt 40% olid välismaalt.

Aasta Konverentsitegu 2019 tunnustused andsid üle Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu ja MTÜ Eesti Konverentsibüro juhatuse liige Aivar Sirelpuu. Konkursi žüriisse kuulusid kõik MTÜ Eesti Konverentsibüroo liikmesorganisatsioonid, sh Tallinna, Tartu ja Pärnu linna esindajad, Tallinna Lennujaam, hotellid, toitlustusettevõtted, turismi- ja konverentsikorraldusfirmad, konverentsikeskused või muud toimumiskohad.

Vaata meeleolukaid meenutusi sündmusest fotogalerii ja video vahendusel!

© Copyright 2020
JCI Estonia MTÜ I Reg nr: 80089741 I jci@jci.ee

facebookyoutube