JCI Tallinna Rat Race 2018 toetab Kallikarusid

Kes on Kallikaru?
Kallikaru on pehme ja armas karumõmm, kes reisib kaasa politseisõidukites, olles valmis appi tõttama õnnetusse sattunud lastele.

Kust sai idee alguse?
Idee sündis isiklikust kogemusest, kui Kauri lähedane elas läbi õnnetuse. Tegelikult me ei tea ju kunagi, millal meiega või meie lähedasega võib juhtuda õnnetus. Sarnaseid projekte on ka eelnevalt ellu viidud Hollandis ja Austraalias, kus peredelt saadud tagasiside on olnud ülimalt positiivne. Need mõlemad aspketid olid tugevad motivaatorid idee elluviimiseks. Meile laekunud tagaside on näidanud, et karud on vajalikud ja nendest on suur abi. Mõned näited:
 
„Mina tahan lihtsalt öelda aitäh! Minu poja sai autolt löögi ja parim asi, mis kalli sai, oli Mõmmi, mille politseinik talle tõi. Endal autos tõesti ei olnud mitte midagi peale teki ja see Mõmmi… parim.“ Kristiina V.
 
„Suur au ja kiitus meie politseinikutele. Koostöös karukesega parim tiim maailmas. Meie sattusime õnnetusse, kuid tänu karukesele ja sõbralikule politseinikule saime ehmatusest kiiresti võitu. Sügav tänu!“ Piret L.
 
„Jõulukuu alguses liiklusõnnetusse sattunud väike Oliver sai politseinikelt Kallikaru, kes aitas ehmunud lapsel õhtul uinuda. Vanemad annavad teada, et Oliver oli lohutust pakkunud mõmmi eest väga tänulik ning ta jäi õhtul magama, hoides karu kaisus.“ Väikese Oliveri ema

Mis sa siiani Kallikarudega saavutanud oled?

 
Kaur Vahtrik (Kallikaru algataja) : “Iga jagatud karu läheb ehmunud või midagi halba kogenud lapsele. Saavutustest oleks siin väga raske rääkida. Pigem sooviksin juhtida inimeste tähelepanu rohkem märkama ja aitama abivajajaid. Pehme karu aitab küll palju, kuid lähedasest inimesest hoolimine ja talle abi osutamine on siiski asendamatud. Kui näed kedagi kurvana, leia südant, et teda aidata! “
Kallikarud on olnud politseiautodes alates 2017 aasta lastekaitsepäevast 1. juunist. Esialgselt sai politseiautodesse paigaldatud 1000 karu. Täna tegutseme selle nimel, et Kallikarud ei saaks otsa ja jääksid pikalt politsei abimeesteks.

Mis on Rat Race toetuse selleaastane eesmärk ?
Rat Race heategevuslikul jooksul loodame kokku koguda summa, mis aitaks meil soetada karud järgnevaks 15 aastaks! Kallikaru soov on, et õnnetusse sattunud lastele ei jääks halbu mälestusi läbi elatud õnnetustest ning et me pööraksime rohkem tähelepanu meie ümber toimuvale. Nii autoga liigeldes, kui kodus perekeskis olles!

© Copyright 2020
JCI Estonia MTÜ I Reg nr: 80089741 I jci@jci.ee

facebookyoutube